~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...λέμε στους γείτονες μας - Κρατάμε τις γειτονιές μας ζωντανές....Δημιουργούμε Επιτροπές Γειτονιάς και οργανώνουμε γιορτές γνωριμίας μεταξύ μας στην γειτονιά ή στην πόλη μας
___________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
_________________________________________________________________________________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................................................... 2400 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μας φιλόσοφου Αριστοτέλη ...........................................

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2018 «Η θέση της γυναίκας στο έργο του Χρηστοβασίλη (1855-1937)»


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2018
«Η θέση της γυναίκας στο έργο του Χρηστοβασίλη (1855-1937)»


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη των Ιωαννίνων φιλοξενεί το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ιωαννίνων «Διώνη» για μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στη «Θέση της γυναίκας στο έργο του Χρήστου Χρηστοβασίλη (1855-1937)».
Η κ. Δροσιά Κατσίλα, Κεντρική Ομιλήτρια της εκδήλωσης και εγγονή του Χρηστοβασίλη, θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, την εποχή πριν την απελευθέρωση της Ηπείρου και λίγο μετά, με επιλεγμένα κείμενα της ηπειρωτικής διανόησης του Χρήστου Χρηστοβασίλη, όπου αβίαστα και βιωματικά περιγράφεται η θέση της γυναίκας της εποχής. Κείμενα της εποχής αφηγείται η κ. Ελένη Ζούκη, από το σύλλογο Παλαιών Γιαννιωτών. Προλογίζει και παρουσιάζει το μήνυμα της ημέρας η κ. Αλλέγρα Μάτσα, Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ιωαννίνων. 
Για το Σουλιώτη Χρήστο Χρηστοβασίλη, του οποίου τα κείμενα συναρπάζουν και το Αρχείο του, το οποίο θησαυρίζεται στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, ως τμήμα του Αρχείου Χρ.Σούλη, θα μιλήσει η κ. Βαϊα Οικονομίδου, Προϊσταμένη Δ/νσης της Ζωσιμαίας.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική αφιερωμένη στις γυναίκες, από τον Χρήστο Μπακίρα. 
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας από το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 και ώρα 06:30 μ.μ. στο χώρο του Κεντρικού Αναγνωστηρίου της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Μ. Μπότσαρη & Ελ. Βενιζέλου, 454 44 Ιωάννινα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651 0 72863 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: zosimaialib@sch.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου