~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...λέμε στους γείτονες μας - Κρατάμε τις γειτονιές μας ζωντανές....Δημιουργούμε Επιτροπές Γειτονιάς και οργανώνουμε γιορτές γνωριμίας μεταξύ μας στην γειτονιά ή στην πόλη μας
___________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
_________________________________________________________________________________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................................................... 2400 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μας φιλόσοφου Αριστοτέλη ...........................................

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

UNICEF- Τα παιδιά σε απόγνωση είναι δίπλα μας!

ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ


Αγαπητέ υποστηρικτή της UNICEF,
Μέχρι τώρα απευθυνόμαστε σε εσάς με εκκλήσεις που αφορούσαν σε ένα τόπο μακρινό και η εικόνα ήταν σημαντική για να σας μεταφέρει το μέγεθος του προβλήματος. Δυστυχώς οι εικόνες είναι πλέον οικείες, καθώς η ανθρωπιστική κρίση είναι πλέον γνωστή και είναι δίπλα μας. Το πρόβλημα μεγάλο και χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις και ακόμα περισσότερο, μια μεγάλη καρδιά για να χωρέσει τα χιλιάδες παιδιά και τις μητέρες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, στο ταξίδι τους προς την ελπίδα, προς ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τις φλόγες του πολέμου, από το φόβο και την ενέδρα του θανάτου. Το Φεβρουάριο, οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούσαν περίπου το 60% των ροών των προσφύγων μέσω θαλάσσης, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο μόλις το 27%.
Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας, σήμερα κιόλας, γιατί κάθε λεπτό που περνάει δυσχεραίνει τη θέση ευάλωτων οικογενειών.
 Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να καταθέσετε τη βοήθειά σας, για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Αν έχετε υποστηρίξει ή υποστηρίζετε ήδη τη δράση μας αυτή, σας ευχαριστούμε θερμά, αλλά σας παρακαλούμε να προωθήσετε το μήνυμα αυτό γιατί χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, για να ανταποκριθούμε επαρκώς στο πρόβλημα αυτό, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.
Η UNICEF επεκτείνει συνεχώς τη δράση της στη χώρα μας με προγράμματα που περιλαμβάνουν την παιδική προστασία, την υγιεινή, το μητρικό θηλασμό, τα ασυνόδευτα παιδιά και άλλα (για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στο τέλος του email αυτού).
Η ζεστασιά και η ανθρωπιά του Έλληνα, παρά τις δυσκολίες που βιώνει, έχει ξεπεράσει τα σύνορα. Η γλώσσα επικοινωνίας δεν αποτελεί πρόβλημα. Είναι η γλώσσα της αλληλεγγύης και της απέραντης προσφοράς, που διακρίνει τους Έλληνες, τιμώντας την αξία της «φιλοξενίας», ενώ παράλληλα δίνει ένα μάθημα ανθρωπιάς στον υπόλοιπο κόσμο, τιμώντας τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Για τη μητέρα που έφυγε από τη χώρα της κυνηγημένη, διασχίζοντας με το μωρό στην αγκαλιά της τη θάλασσα, για τα παιδιά που στο ταξίδι έχασαν τους γονείς τους, για τα παιδιά που βιώσαν τη χειρότερη πλευρά της ζωής στην πιο τρυφερή τους ηλικίας, για όλους αυτούς, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Κάντε τη δωρεά σας, σήμερα κιόλας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και τις θερμότερες ευχαριστίες μας,


Ηλία Λυμπέρης
Γενικός Διευθυντής

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ UNICEF ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Σημαντική είναι η δημιουργία ειδικών κέντρων υποστήριξης και φροντίδας blue dots (μπλε κουκίδες) (φωτογραφία), οι υπηρεσίες των οποίων περιλαμβάνουν: χώρο φιλικό προς τα παιδιά, ειδικό χώρο για μητέρες, βρέφη και νήπια, ιδιωτικούς χώρους για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ψυχοκοινωνικές πρώτες βοήθειες, ασφαλείς χώρους για να κοιμούνται γυναίκες και παιδιά, κοινωνικούς λειτουργούς για παροχή βοήθειας, γραφείο πληροφοριών. Στη χώρα μας ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους τρεις, σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις, στην Κω, στη Λέσβο και στην Ειδομένη, ενώ ο προγραμματισμός είναι να λειτουργήσουν επιπλέον οκτώ. Η UNICEF με την πολύχρονη εμπειρία της αλλά και την πολύτιμη τεχνογνωσία της σε θέματα χειρισμού μεγάλων κρίσεων, παρέχει βοήθεια προς την πολιτεία για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, την επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και καταγραφής, την ισχυροποίηση των δομών φιλοξενίας. Σε συνεργασία με την πολιτεία ενισχύει το σύστημα παιδικής προστασίας της χώρας μας με την τεχνογνωσία ειδικών στα θέματα αυτά που θα ωφελήσουν όχι μόνο τα προσφυγόπουλα, αλλά όλα τα παιδιά στην Ελλάδα. Επίσης, θα συμβάλει στην επιμόρφωση του προσωπικού πρώτης γραμμής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNICEF - Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 161 21 Καισαριανή
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 72 55 555, Φαξ: 210 72 52 555, 210 72 35 555

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου